28 Mart 2012 Çarşamba

AveSeena Mineral Sea Day Cream


Merhabalar:) Tam bir ay önce AveSeena markasından çok cici hediyeler aldım. 1 aydır deniyorum ve yavaş yavaş bahsetmeye başlayayım artık dedim. Öncelikle AveSeena markasını tanıyalım;

Bedenimizi ve ruhumuzu esir alan stres ve gün geçtikce artan çevre kirliliğine maruz kaldığımız şu günlerde doğanın tatlı ve yumuşacık dokunuşlarıyla sarmalanmak….
Hayatın yıpratıcı temposundan kaçıp, huzurlu ve sakin dakikaların ve doğanın tadını yüzünüzde, cildinizde ve bedeninizde yansımasını hissetmek….
Kim istemez ?
Hepimiz doğanın ayrılmaz bir parçasıyız.
Bu nedenle, AveSeena kusursuz bir cilt için dünyanın dört bir tarafından özenle seçilmiş en egzotik ve doğal aktiflerin sırlarını sizler için özel formüllerde birleştirdi.
 

En yüksek kalitede, güvenli ve taze, doğal veya doğa dostu malzemeleri kullanmaya inanıyoruz.
Vücudun heryerini saran cildimizin, doğanın parçası, besleyici maddeler içeren ürünlerle güzelleştirilmesine inanıyoruz.
Paraben türü koruyuculardan uzak durmayı tercih ediyoruz.
Petrol türevi mineral yağ veya parafin gibi maddeleri kullanmıyoruz.
Dünyaca kabul edilen Avrupa ve Amerika kozmetik standartlarına uyulması gerektiğine inanıyoruz.
  Kozmetik ürün ve hammaddelerini hayvanlar üzerinde test edilmesine kesinlikle karşıyız.

Sizleri AveSeena felsefesini keşfetmeye ve ışıltı dolu güzelliğin kutlanmasına davet ediyoruz!


İlk olarak anlatmak istediğim ürün mineralli gündüz kremi. Bu krem tüm cilt tiplerine uygun çok hafif yapıda bir krem. Benim cildim kuru olduğundan bol bol sürüyorum yeterli geliyor. İçinde minerallerle beraber yosun, avokado, yeşilçay, aloe vera, sekoya ağacı yaprağı ve vitaminler var.



Ürünü her sabah kullandım cildimde herhangi bir soruna yol açmadı. Sadece benim cildim kuru olduğundan bol bol sürmem gerekti. Normal ciltlere nemlendirmesi daha yeterli gelecektir. Arkasından makyaj yaptım yine bir sorunla karşılaşmadım, çok çabuk emildi. Gördüğüm değişikliklere gelirsek kış şartlarından zarar gören cildimde canlanma ve toparlanma oldu. Diğer bazı nemlendiricilerde yaşadığım sivilcelenme ve gözeneklerin tıkanmasından dolayı oluşan yağ butoncukları gibi sorunlarla karşılaşmadım. Ürünün bitkisel içerikli olması da benim için çok büyük bir artı oldu. Bitmesin diye gıdım gıdım kullanıyorum ama bitti sayılır:(

Ürün firma tarafından gönderilmiş olup yazılanlar kullanım sonucu oluşmuş şahsi fikirlerimdir.

25 Mart 2012 Pazar

Dev Bitirme Projesi Güncelleme

Merhabalar:) Güzel bir pazar gününde bitirme projemin güncelleme yazısını yazayım dedim. 22 ürünle başladığım bu projemde zorlanıyorum valla kullan kullan bitmiyor. Tam 85 gündür kozmetik diyetideyim a dostlar...
Bu da bitsin artık uzunca bir süre yapmam böyle şeyler bitsin diye aynı şeyler kullanmaktan gına geldi yahu:D
Başlangıç yazımı okumayanları buraya alalım. Diğer yazımda uzun uzun anlattım bunda kısa kısa tek satırla geçeceğim. Hem bana kolay olur , hem de aynı şeylerden sıkılmamış olursunuz:)


Öncelikle bitirdiklerim :
Avon saç serumu : Isıtılarak kullanılıyordu saç uçlarına nem vermek dışında bir özelliği yok.
Garnier maske : Her zaman favorim severek kullanıyorum yenisi alındı bile.
Synergen temizleme jeli : Bunu da severek kullanıyorum işlevini yerine getiriyor.
Biologic krem : Böğürtlenli yoğurt gibi kokuyor yememek için kendimi zor tuttum :D Nemlendirmesi güzel emilmesi zordu. Tekrar almam.


Watsons vücut peelingi : Severek kullanıyorum baya az kaldı. Çok gerekli bir ürün değil yani keyfen alınabilir.
Leafy&Lovely el kremi : Bunu da baya kullandım yarısından  fazlası duruyordu hiç sevmiyorum ıyy yani


Avon vücut spreyi : Her yere boca ediyorum yarısı duruyordu baya kullandım sayılır.
Rival de loop göz makyaj temizleyici : Dörtte üçü duruyordu artık dörtte biri duruyor. Fotoğrafta pek belli olmamış.
Rival de loop yüz spreyi : Daha bitmedi sıkıyorum bol bol :D
Avon saç kremi : Yumuşatma dışında bir etkisi yok pek kullanamıyorum bunu ya...


Avon çift fazlı temizleyici : Yağlı bir temizleyici. Makyajı iyi çıkarsa da ardından bir jelle yüzü yıkamak lazım.
Isana deodorant : Oda spreyi niyetine heryere sıkıyorum desem yeridir. Bitemedi gitti. Sprey deodorant kullanmıyorum artık zaten.
Synergen makyaj temizleme mendilleri : Aslında çok güzel mendiller yapı olarak ama ben üşengeçlikten pek kullanmıyorum.


Avon kalem ruj : Pek kullanamıyorum bunu sıra gelmiyor.
Avon vanilyalı lip balm : Her gece kullanıyorum azaldı baya.
Avon ruj heart beat : Bunu baya çok kullandım hatta elimde cebimde habire bu ruj vardı :D
Avon ruj show stopper : Çok bronz bunu da kullanırken zorlanıyorum.
Watsons lipbalm : Bunu sürüyorum iyi güzel kendiliğinden pembe dudaklar. Yarım saat sonra daha pembe bir saat sonra aşırı pembe pespembe
Rival de loop young kapatıcı : Neredeyse her gün kullanıyorum sevdiğim bir ürün.
Ice cream lip balm : Bunu da her gün kullanıyorum. 5 kullanımlık kaldı denebilir. Yapısı sert olduğundan içinde kalan kısmı çıkarmam mümkün değil fırçayla.


Golden rose pudra : Severek kullandığım için bitirmek sorun değil.
Avon far : Kaş altımı aydınlatmak için kullanıyorum ama arkadaşın kendine hayrı yok ki bana olsun :)

Eveet son durum bu şekilde. Yorumlarınızı bekler, hepinizi öper şıkır şıkır bir pazar günü dileriimmm :)

23 Mart 2012 Cuma

Genç Kız Sığınma Evi Derneği

Biliyorsunuz Lila Kutu bu ay güzel bir projeye imza attı. Kutuları Genç Kız Sığınma Evi'ndeki arkadaşlarımızla paketlediler. Genç kız sığınma evine 18 yaşın üzerinde, yetiştirme yurdundan ayrılmış, şiddet gören, zor durumda olan genç kızlar başvurabiliyor. Ve dernek tamamen bağışlarla ayakta kalıyor. Sadece para değil her türlü ihtiyaç malzemesi bağışları kabul ediliyor. Hem bilmeyenlerin bilinçlenmesi hem de yardımların çoğalması adına paylaşmak istedim ben de :)
Genç Kız Sığınma Evi Derneğinin kurucusu ve başkanı Uğur İlhan, LilaEkran'da Ayşenur Yazıcı'nın konuğu olmuş o videoyu da izlemeden geçmeyelim.


22 Mart 2012 Perşembe

Mimlendiim :)

Sevgili Gökyüzü Kokusu beni mimlemiş. Teşekkür ediyorum hemen cevaplıyorum...

1.HIRS: En ucuz güzellik ürününüz hangisi? En pahalı güzellik ürününüz hangisi? 
Hımmmm sanırım en ucuz ürünlerim ojelerim ve indirimden 2.5 liraya aldığım Golden Rose rujlarım:)
En pahalısı da Chloe parfümüm olabilir.

2.ÖFKE: Hangi güzellik ürünleriyle aşk-nefret ilişkiniz var? ( yani bir bayılıp kullanıyorsunuz,sonra bir dönem nefret ediyorsunuz,sonra gene ona dönüyorsunuz vs. ) Hangi güzellik ürününüz bulmakta en zorlandığınız oldu? 
Kesinlikle siyah göz kalemi:) Bir dönem sürekli sürüyorum aman buğulu gözler filan sonra nefret ediyorum bu ne böyle kara kara renkli kalem süreyim diyorum :D

Gülmeyin ama ben neyi bulamıyorum biliyormusunuz Oriflamein Very Me Lip Stainleri var ya 2 senedir alamıyorum onları. Çevremde fazla oriflame satan yok. Katalogda o
lsa alacak kişi bulamıyorum alacak kişi bulsam da katalogda olmuyor o ay. Çıldırıciyymmm...

3.OBURLUK:En lezzetli bulduğunuz güzellik ürünleriniz neler?(illa tat olarak değil,bazı ürünler göze de lezzetli gelirler ya,cıvıl cıvıl rengi olur vs.. ) 
Arka mangolu krem ve Rimmel Kate Moss 07 acayip güzel kokuyorlar bence.

4.TEMBELLİK:Hangi güzellik ürünlerini üşengeçlikten çoğu zaman kullanmıyorsunuz? 
Üşengeçliğim tuttu mu hiçbir ürünü kullanmıyorum valla:)

5.GURUR: Hangi güzellik ürünü sizin kendinize daha çok güven duymanızı sağlıyor? (yani onu kullanınca çok daha kendinizden emin vs hissediyorsunuz) 
Ruj ve rimel.


6.TUTKU:Karşı cinste en çekici bulduğunuz özellikler neler? Kendine güveni olan,sözünü tutan,bakımlı

7.İMRENİŞ: Hangi güzellik ürünlerini hediye olarak almak isterdiniz? 
Şu anda MAC MSFN ve Mac Paintpot almak istiyorum tabi kozmetik diyetim bitince.

Ben de bu mimi Pia'ya, Aklımdakiler Makyaj'a ve Fashion and Makeup Freak'e gönderiyorum. Öpüldünüz.

19 Mart 2012 Pazartesi

Favori Rujlarım

Merhabalaaaaarrr!!! Bir pazartesi gününü daha sendromsuz geçirmek için rengarenk rujlarla bir yazı yazayım dedim:) Sevgili Seçil benden favori rujlar videosu istemişti ben de kıramam tabi yapayım dedim. Umarım sizin de hoşunuza gider. İsteyene video, isteyene yazı var. O zaman aşağı alalım sizi:)




Rival De Loop Young Nude Breeze - Rossmannın uygun fiyatlı ürünlerinden en sevdiklerim. Renk çeşitliliği fazla ve fiyatına göre performansı oldukça güzel. Ucuza nude ruj arayanlara tavsiye olunur.
Rival De Loop Young Salsa - Yaz favorilerimde de tanıttığım üşengeç olduğum zamanlarda sürdüğüm yüzüme canlılık katan bir vişne rengi. Tam baharlık ve yazlık.
Rival De Loop 57 - Younglara göre daha sert sürümlü bir ruj. Mutlaka altına nemlendirici sürmek gerekir. Koyu morumsu bir pembe:)

Nude Breeze - Salsa - 57



Flormar Longwearing L17 - Uzun süreli kalıcı deniyor ama normal rujdan farkı yok bence. Renk vermesi güzel ama pütür pütür bir görüntü oluşabiliyor. Dudakta iyi dağıtmak lazım veya öncesinde dudağa peeling yapmak lazım. Tam bir şeftali rengi içinde ışıltı yok.
Flormar Longwearing L01 - Diğerine göre daha pembemsi bir tonu var.Bakınca aynı gibi görünse de dudağa sürünce farklı sonuçlar alınıyor.
Rimmel London Kate Moss 07 - Serideki en sevdiğim renk. Zar zor buldum hiç kalmıyor yahu. Aşağıdaki resimde L01 ile arasında fark yokmuş gibi görünse de bu daha açık. Dudakta daha açık duruyor daha güzel bir görüntü oluyor. Gerçi ben bu rujların hepsine bayılıyorum benzer tonlar kullanıyorum hep zaten.

L17 - L01 - Rimmel 07

Golden Rose 2000 - 144 - Bunu bir indirim zamanı 3 liraya almıştım. Başta mosmor gelebilir ama yine bana giden pembemsi bir mor aslında. Nemlendirmesi iyi değil mutlaka dudak nemlendirici sürmek gerekir.
Golden Rose Perfect Shine 240 - Biliyorum bıktınız bu rujdan:) Ama ne yapayım sadece ömrüm boyunca 1 ruj sürme hakkım olsa bunu alırım herhalde. Göz makyajın koyuysa azıcık sür nude olur, göz makyajın hafifse bol sür dudaklarını ortaya çıkarır. Her işe yarar bu ruj ;)
Oriflame Pure Color Vintage Nude - Bu ruj çok ince yapılı her dudağa olur. Nemlendirmesi güzel hiç dudakta ruj yokmuş gibi duruyor. Bundan bir tane almıştım kırmıştım eritip başka bir ruj kabına koydum. Bu ikincisi çok severek kullanıyorum diğer renklerini de almayı düşünüyorum.


144 -240 - Vintage Nude


Kafa gidik olduğundan bunların açık resimlerini eklemeyi unutmuşum akşam ekleyeceğim:)

Maybelline Rose Diamonds - Herkesin bildiği ıslak görünüm az renk veren rujlardan pembemsi olanı. Seviyorum ben bu tarz rujları şurada tanıtmıştım.
Estee Lauder Pure Color Pinkberry - Yine morumsu soğuk bir pembe. Bu renk dudağı makyajda geri plana itmeyi çok güzel başarıyor. Özellikle benim gibi koyu dudakları. Yoğun göz makyajında dudağımda iyice dağıtarak kullanıyorum.
Loreal Glam Shine Sensual Nude - Sütlü kahve görünümlü metalik yapıda içinde pembelik olan bir renk. Açık renk dudaklarda nude, koyu renk dudaklarda ise daha çok açık renk bir parlatıcı gibi duruyor. Metalikliğinden dolayı kolumdakinden daha açık bir renk.
She Girl In Love - She makyaj malzemesi üretimini durdurdu. Halbuki çok seviyordum. Bu renk tam bir şeker pembesi. Yapısı maybelline watershine ile aynı ıslak bir görünüm veren kolay sürülen şeker bir renk.

   
Rose Diamonds - Pinkberry - Sensual Nude - Girl In Love

Umarım hoşunuza gitmiştir. Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...

16 Mart 2012 Cuma

Lila Kutu Mart Kutusu

Merhabalar :) Ne zamandır Lila kutuyu merakla bekliyordum. Bu ay doğum günüm olduğundan içinden güzel ürünler çıkacağını hayal ettim. Geçen ayki aboneliği 1 günle kaçırmış ve kutlardan Inglot allık ve far çıkınca saç baş yolmuştum :) Mart kutusuna hemen abone oldum hem kendime doğum günü hediyesi vermek için hem de geçen ay inglot çıktıysa bu ay neler çıkar dediğim için...
Ama ellerim bomboş kaldıııııı :(( Sanki biraz hayal kırıklığına uğradım. Ürünler kötü değil kesinlikle ama geçen aya göre arasında fark var o da benim şanssızlığım herhalde.
Haydi bakalım neler varmış...


Kutu her zamanki gibi kumaş kaplı güzel kullanışlı bir kutu.


Bu Lilakutu genç kız sığınma evindeki hanımların desteğiyle hazırlanmış. Çok güzel bir proje, kutuyu benim için  emek vererek hazırlayan kişi kim bilemem ama teşekkür ederim :)

Toplu görünüm.


İlk ürünümüz aralık kutusunda da çıkan koyun plesentalı yüz maskesi. Olgun ciltler için olduğundan maalesef kullanamıyorum. Sevgili Güzellik Kazanı blogunun sahibesi kullanmıştı ve yüzünde alerji ve kızarıklık yaptığını söylemişti ben de denemeye korktum.  12 adet fiyatı 150 TL.


Cosmed Anti Selülit Serumu ve Losyonu - Kan dolaşımını hızlandırmaya ve yağ yakımına yardımcı olmaya yarayan ürünler. Losyonun am boyu 150 ml ve fiyatı 53 TL. Serumun tam boyu 10x10 ml ve fiyatı 58 TL.


Caudalie Temizleyici - Üzüm çekirdeği içeren cildi ve göz çevresinde kullanılabilen bir temizleyici. Tam boyu 200 ml ve fiyatı 47 TL.


Barielle Peeling - Turunçgil kokulu bir peeling. El ayak ve dirseklerde kullanılabilr diyor. Yağlı bir yapsı var ürün miktarı az geldi bana daha çok olabilirdi. Tam boyu 340 ml fiyatı 75 TL.


Rausch Şampuan - Daha önce farklı bir versiyonu luxyboxtan çıkmıştı. Bu da papatyalı olanı. Tam boyu 200 ml ve fiyatı 47TL

  


Max Factor Color Elixir Ruj English Rose - Minik boy sedefli pembe bir ruj günlük kullanılabilecek tarza. Kutuda en çok işime yarayacak ürün bu sanırım. Fiyatı 37 TL

Oxyload Krem - İçinde ozonize saf zeytinyağı ve vitaminler olan bir krem. Arkasında uygulama sonrasında hafif kızarıklıklar görülebilir yazıyor. Oksijenin kan dolaşımını hızlandırması sebebiyle sanırım. Tam boyu 50 ml ve fiyatı 179 TL.


Son olarak da bir adet kalp şeklinde çikolatam var ki onu midemde ikamet ettiriyorum artık :)
Kısacası bu ay pek aradığımı bulamadım şubat kutularını hala kıskanıyorum :( Nisan aboneliğimi de yaptım umarım yetkililer bunu okur ve nisan kutusu çok güzel olur.
Siz de 19 lira karşılığında her ay evinize böyle bir kutu gelsin istiyorsanız tıklayın.

14 Mart 2012 Çarşamba

Mavala Eye Lite Göz Kalemi - Gris Anthrac

Merhabalar öncelikle dün doğumgünümü kutlayan herkese çok çok çok teşekkür ederim. Görmeden de ne çok seviyormuşsunuz beni çok duygulandım, mutlu oldum:) İyiki varsınız...

Mavala yarışmasından kazandığım bir diğer ürün de bu göz kalemiydi. Zaten koyu siyaha yakın gri bir kalem istiyordum çok güzel oldu. Hem gözleri belirginleştirmek hem de siyahın o koyu çizgisini yumuşatmak adına doğru bir seçim bence.





Kalemin renk vermesi güzel fakat sürümü biraz sert. Elinizin sıcaklığıyla biraz yumuşaması daha rahat sürülmesini sağlıyor. Kalıcılığı da güzel. Ammaaa açık konuşalım piyasada aynı tazrda daha ucuz kalemler olduğundan hediye gelmese ben bunu para verip almazdım ;)

13 Mart 2012 Salı

İyiki Doğmuşum!!!

Bugün benim doğum günüüm:) 23 sene önce çirkin viyak viyak bişey olarak doğmuşum. İyiki de doğmuşum ki sizleri tanıdım blog açtım. Herşeyi paylaştığım gibi bunu da paylaşmak istedim. Sizleri tanıdığım, güzel paylaşımlarda bulunduğum için çok mutluyum...

11 Mart 2012 Pazar

Favori Allıklarım

Bir pazar gününde pazartesi sendromu yaklaşmışken sizlere favori allıklarımı göstermek istedim. Hem içiniz açılsın hem de kafanız dağılsın:) İsteyen videoya tıklasın, yoook ben fotoğrafsız yapamam diyenler de aşağı baksııınnn:))




Claires Allık - Bir indirim zamanı almış olmak için 5 liraya aldığım sonra da bayıldığım bir allık. Mat şeftali renkli yüze canlılık veren bir tonu var.


She 01 Pink - She maalesef  kozmetik ürünü üretmiyor artık. İlk çıktığı zamanlar aldığım ve hayran olduğm çok şeker bir pembe. Yazısını önceden yazmıştım şuraya tık tık.


She 02 Peach - Aynı şekilde bunun da hastasıyım şeftali altın renkli ışıltıları olan bir allık. Pembeye göre daha az renk veriyor.


Flormar 91 - Pek çok kişinin sevdiği pembemsi şeftali bir renk. Her tene gidebilir. İlk başta sim bombası gibi görünse de yüze canlılık katan bir yapısı var. Ben bundan 1 tane bitirdim bu ikincisi.


Flormar P111- Bu allıkların gramajı yüksek, fiyatı da oldukça uygun 8-10 tl arasında değişiyor. Pigmentasyonu yüksek bir renk sürerken nazik davranmak gerekir. Şeftali,coral, nar çiçeği tonlarında elimde turuncu çıktığına bakmayın siz:)


Flormar P116 - Bu da ikili olanlarından. Şeftali tarafı mat istenirse kontör amaçlı kullanılabilir. Pembesi de soğuk tonlu bir pembe. Ben iki tarafı da allık olarak kullanıyorum.


Inglot Freedom 26B1 - Bilgenciğimin hediyesi simli bir şeftali.  Tenimden daha açık dursa da yüzümde belli oluyor. Yazısını yazmıştım burada.


MAC Pinch Me - Gül kurusu,pembemsi bir mat allık. Elime yoğun sürdüğümden kahve gibi çıkmış ama sürdüğünüzde utanınca doğal bir kızarıklık, pembelik olur ya o tarz bir görüntü çıkıyor bende.


Rival De Loop 02 Red Rose - Bunu hem tek başına hem de toz allıkları sabitlemek için kullanıyorum. Rengini güzel veren kolay dağılan güzel bir krem allık.

Umarım beğenmişsinizdir. Yorumlarınızı ve sorularınızı bekler hepinizi öperiim...