31 Aralık 2012 Pazartesi

Mutlu Yıllar!! (Mim: Wish List)

Geldik koskoca 2012 yılının son gününeeeee. Sevgili Pekbilmiş bana yeni yıl dileklerim hakkında mim yollamıştı. Kendisine teşekkür ediyorum ve dileklerimi sıralıyorum.

*Öncelikle sağlık. Sağlık olmadan hiç birşeyin tadı yok.
*Sonra şans,huzur,yetecek kadar para (fazlasında gözüm yok) ve mutlulukla dolu bir yıl geçirmek istiyorum. Tabi bunları çevremdekiler ve sizler için de istiyorum.
*Bolca alışveriş diyemiyorum çünkü kozmetik diyetindeyim arık :( O zaman elimdeki ürünleri bol bol kullanıp dibini görmek güzel olur.
*Ayrıca olmasını istediğim bir sürü özel dileğim var onları da çok çok istiyorum :)
*Öyle pek maddesel şunu alayım buraya gideyim dileklerim yok onlar bir şekilde olur nasılsa. Benim isteklerim hep klasik.
*2013de daha çok ve düzenli spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi istiyorum.
*Ülkemiz için de huzurlu,barış dolu bir yıl olsun istiyorum.


Son olarak hepinize gönlünüzden geçenlerin kat kat fazlasını alacağınız musmutlu bir yıl diliyoruuuummmm :)
2013 de çok daha güzel kozmetik dolu paylaşımlarla burada olacağım inşallah. Sevgiler...


Bitenler

Merhabalar:) 2012yi bitirirken ben de bir bitenler yazısı yazayım dedim:)Önceden söz verdiğim gibi sık sık ürün bitiriyorum ay kıyamadım bitirmeyeyim demiyorum. Bu gösterdiklerimin 3 katı vardır evde ama hepsini birden göstersem çok uzun ve sıkıcı olacaktı parça parça yayınlayayım dedim. Yine sizleri düşündüm hem video yaptım, video sevmeyen kotası olanlara da yazı hazırladııım...




*Fruit Kicks Şampuan ve Krem- Normal şampuanlardan hiç bir farkını görmedim ektra bir özelliği yok tekrar almam. Nude serisi gibi güzel değil.
*Isana Banyo Köpüğü - Zeytin özlü kokusu, köpürmesi güzel. Ben bunu duş jeli sanıp almıştım :) O niyetle de kullandım. Aldığımda fiyatı uygundu tekrar benzer fiyata görürsem alırım. 750 mllik kocaman bişey.


*Sephora Disk Pamuk - Kalitesi güzel ama fiyatı benzerlerine göre fazla bir ürün.
*Cettua Before Having Date Maske - Bu kağıt maskeyi ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz. Eskiden haftada 1 kullanıyordum ama Bioderma nem maskesini aldığımdan beri ayda 1 kullanıyorum.
*Watsons Burun Bandı - Bu ürünü de çok kez anlattım haftada 2 kere mutkaka kullanıyorum. Hep alacağım.
*L'action Kıvırcık Saçlar İçin Maske - Bu üründen nefret ettim bana kesinlikle uymadı. Durulanan üst kısmındaki krem saçıma yetmedi ve yumuşatma etkisi olmadı. Durulanmayan alt kısmı ise jöle gibiydi. Hem ellerim hem saçlarım yapış yapış oldu. Saçlarımı kendiliğinden kurumaya bıraktığımda sonuç yer yer dalgalı yer yer düz saçlar oldu. Benim saç yapıma uymadı herhalde.


*Synergen Soft Peeling - Bu mu yumuşak peeling, bu mu narin temizlik? İçinde kafam kadar tanecikler var biraz sert davransanız yürünüzü çizersiniz. Büyük büyük şeker taneleri gibi. Sert peeling sevenlere hitap ediyor.
*Gülşah Aseton - Parmexe benziyor. Çok aseton kullanmıyorum zaten.
*Lush Grass Duş Jeli - Bu ürün çoook güzel. Temizlemesi,köpürmesi,kokusu harika. İçinde çim özü,neroli çiçeği,bergomut özü var. Kokusu hem bitkisel hem de erkek parfümlerini andırıyor. Fiyatı biraz pahalı olduğundan tekrar almam sanırım.
*Isana Krem Deodorant - Sürekli kullandığım bir ürün. Seviyorum hatta son tüpümü açtım yakın zamanda Rossmanna gitmem lazım.
*Synergen Renkli Nemlendirici - Bu ürünün yarısından fazlasını kullandım ama BB kremler çıkınca unutmuştum. Kokusu değişmiş doğru çöpee...


*Pastel 22 - Her zaman favorim. Her kıyafete,her tene,her tırnağa gidecek bonus bir oje. Ben oje bitirebildiysem herkes bitirebilir:) Yenisi açıldı.
*Rival de Loop Lapatıcı - Bendeki 03 numara. Doğal bir kapatıcılık biraz da aydınlık istiyorsanız size uygun. Fazla kapatıcılık istiyorsanız size uymaz. Yenisi açıldı.

Son mini Gratis alışverişimi de yaptım 1 ocak itibariyle kozmetik diyetine başlıyorum hem de çok sıkı. Daha önceden 4 ay yapmıştım bu sefer 8 ay yaparım gibime geliyor. Genel ihtiyaçlar dışında ektradan hiç birşey almayı düşünmüyorum. Bana katılmayı düşünen varsa beklerim ;) Hem elimizdeki ürünler bitsin hem de cebimizde para biriksin. Al al nereye kadar. Sevgiler...

29 Aralık 2012 Cumartesi

Yılbaşı Kozmetik İndirimleri

Bir senenin daha sonuna geldiğimiz şu günlerde bir ümit indirim beklerken beklediğim indirimleri bulamamış durumdayım. Zaten twitter ve facebooktan duyuruyordum ama bir izleyicim buradan da duyur haberimiz olsun deyinceee bloga da yazmaya karar verdim. Sizi kıracak değilim ya ;)




Gratis beklediğim %50 indirimi yapmadı onun yerine çeşitli ürünlerde %40 %20 vs indirimleri var. Watsonstan şimdilik hiç haber yok :( Migros bugün ve yarına özel Money Club kartı olanlara %50 indirim yaptı en işime yarayacak olan bu sanırım. Siz nasıl buldunuz indirimleri? Yeni haberler geldikçe güncelleyeceğim. Sevgiler...

28 Aralık 2012 Cuma

Mim: Uygun Fiyatlı Güzel Makyaj Ürünleri

Merhabalar. Sevgili Gözde beni bir süre önce mimlemişti. Kendisine teşekkür ederim. Ancak yapabiliyorum. Konumuz uygun fiyatına rağmen yüksek performans gösteren ürünler. Zaten favoriler videomda ürünleri çokça gösteriyorum ama bir kere de burada üzerinden geçelim değil mi:)

The Balm Shady Lady Palet - Normal fiyatı 60 lira indirimde 30liraya aldığınızda tadından yenmiyor. Çok güzel renkler, kaliteli yoğun pigmentasyonla fiyatına göre performansı harika.
Essence My Base Aydınlatıcı - Essence ile 13 liraya güzel bir likit aydınlatıcınız olabilir. Benefit Highbeam benzeri.
Garnier BB Krem - Kuru ve normal ciltler için çok güzel cilt tonunu düzeltici, canlılık verici bir ürün. Şurada anlatmıştım.
 Isana Deo Creme : Rossmannda bulduğum çok uygun fiyata satılan krem deodorant. Bu sanırım 3. tüpüm. Çok memnunum ama her deodorantın içinde bulunana maddeler bunda da var malesef. Sprey deodorantlardan istediğim verimi alamıyorum ama bu ürün kesinlikle kokuyu önlüyor ve ter bezlerini tıkamıyor. Fiyatı 2-3 lira civarında.
Golden Rose Silky Touch Pudra - Şurada anlattım kendisini. Hastasıyım:)
Rimmel London Kate 07 - Bu ruju bin kere anlattım belki de bıktınız biliyorum. Ama çok güzel bir şeftali nude. Her makyaja her tene gider. Alınması tavsiye edilir. Ben yedekledim indirimde.
Pastel Star Lips 502 Ada - Pastel bu serisini benim için yapmış sanki. Hem yumuşak sürümle hem nemlendirici. Rujla dudak nemlendiricisi arasında bişey.


Watsons Ballı Dudak Nemlendirici - Bu ürünün yarısını kullandım neredeyse kendime şaştım. Nemlendirmesini ve dudağa verdiği hissi seviyorum. Ballı dense de daha çok limonlu gibi. Fiyatı da 3 lira mıydı neydi.
Essence Göz ve Dudak Kalemleri - Hem fiyatı uygun, hem yapısı yumuşak, e renk vermesi de güzel bunların. O zaman tavsiye edilir :)

Sizin tavsiye edeceğiniz ürünler var mı? Yahu Ezgi şu ürün çok uygun ama yaptığı iş mükemmel dediğiniz? Ben de bu mimi yapmak isteyen herkese yolluyorum. Sevgiler...

24 Aralık 2012 Pazartesi

Gratis ve Sephora Alışverişim

Merhabalar:)) Bugün son zamanlarda (o zaman bende olmadığından anca yazıyorum) yaptığım alışverişleri göstermek istiyorum. Sephoranın Black Kart indirimi vardı, gratisin %50 indirimi vardı derken ufak tefek bişeyler aldım. Detaylı tanıtım, uzuuun uzun sıkıcı anlatım videoda mevcut :) Daha sonra hepsini tek tek blogda da fotoğraflı olarak yayınlayacağım tabiki.



İlk olarak Sephoradan Benefit'in Sugarlicious setini almak istiyordum ama kalmamış. Ben de narçiçeği tonlar bana yakıştığı için Go Tropicoral seti aldım. İçinde Highbeam,Chacha tint, Coralista allık ve Coralista parlatıcı var. Fiyatı 79 liradan 63 liraya düşmüştü. Parlatıcıyı şuradaki yazımda göstermiştim.

Fred Farrugia ülkemizden çekildi biliyorsunuz. Daha önce şurada anlattığım güzel bir palet yapmıştım. Bir baktım hala birkaç ürün var ellerinde hemen 01 numaralı aydınlatıcıyı kaptım paletime ekledim. 19 liradan 16 liraya düşmüştü.

Ve bu satırları yazarken gözlerimdeki yaşlara hakim olamıyorum çünkü Sephora bana tester verdi. Normalde hiç vermezler. Lancome parfüm, Sephora serum+nemlendirici ve Clinique göz kremi hediye ettiler:)


İndirimsiz zamanda Essence Twilight serisinden bir ürünüm olsun diye bu aydınlatıcı pudrasyı almıştım. Testerı yoktu maalesef deneyebilsem almazdım. O kadar da lazım olacak bir ürün değil bence. Zaten swatchını pek çok yerde gördünüz. 10 tl

Essence dudak kalemleri çok övülüyordu. Hakikaten övüldüğü kadar var. Yumuşaklıkları ve renk verişleri çok güzel. İki tane kaptım. 3.49 tl


Ve son olarak Gratis kasım sonunda %50 indirim yapmıştı. Benim yakınımdaki mağazada Essence ve The Balm standı yoktu istediklerimi alamadım.
Maybelline 210 numara (şurada tanıttım) ve Flormar Deluxe Shine D40ı (Çok güzel bir kırmızı) aldım. Maybeeline 5 tl, Flormar 6.75 tl.

Umarım bu hafta sonu Gratis ve Watsons indirim yapar. Alacaklarımı alayım sonrasında sıkı ötesi bir kozmetik diyeti beni bekliyor. İndirim haberi alanlar gizli bilgi edinenler bana da haber verin olur mu :) Mutlu haftalar...

20 Aralık 2012 Perşembe

Bugün Ne Taktım? Ne Sürdüm? 5

Merhabalar:) Bugün İstanbul'a kar yağdı:) Ben de bunun üzerine taşlı gümüş kar tanesi kolyemi takmaya karar verdim:) Kar tanesi şeklini hem takılarda hem süslerde, bardaklarda,kupalarda,kazaklarda, berelerde herşeyde çok seviyorum:)


Dudağıma da bu soğuk havada nemsiz kalmasın diye parlatıcı sürmek istedim. Benefit Coralista gloss yeni aldığım Go Tropicoral (tanıtacağım bir zaman bulsam :/) setten çıkan 6.5 ml boyunda mini mini bir parlatıcı. Rengi çok canlı tatlı bir mercan-turuncu. Nemlendirmesi çok güzel kokusu çok hafif ve şeker gibi. Verdiği renk çok hafif aslında aşırı renk vermiyor. Günlük makyajda da buğulu göz makyajında da kullanılabilir. Çok parlatıcı kullanmadığım için setten çıkmasa merak edip almazdım ama böyle minik boyunun olması hoşuma gitti. Hem çabuk da biter gibi gözüküyor.

Nasıl buldunuz? Siz bugün ne sürdünüz, ne taktınız? Yorumlarınızı bekliyorum... Bu soğuklarda kendinize dikkat edin. Sevgiler...

14 Aralık 2012 Cuma

Bugün Ne Taktım? Ne Sürdüm? 4

Merhabalar:) Bugün fiyonklu taşlı yüzüğümü takayım dedim:) Pek minik pek zarif durduğunu düşünüyorum.


Gratis indiriminden 5 liraya aldığım Maybelline Moisture Extreme That's Mauvie rujumu sürdüm. Bu ruju çok sevdim çok nemlendirici kış günlerinde dudağı hiç kurutmayan bir yapısı var. Yine doğal koyu pembe, mürdüm arası değişik bir renk. Bu serinin bir de simlileri var ama simsiz olanları daha çok beğendim.



Umarım hoşunuza gitmiştir sevgiler...

11 Aralık 2012 Salı

Bugün Ne Taktım? Ne Sürdüm? 3

Merhabalar:) Biliyorum böyle yazıları seviyorsunuz. En jetinden en hızlısından 5 dakikada yazıp kaçayım dedim:)



Bugün uzun zaman önce Claire's mağazasından 8 veya 10 liraya aldığım bu zincirli kolyemi taktım. Siyah üzerinde çok güzel duruyor.
Oje olarak da Golden Rose Paris serisinden 79 numarayı sürdüm. Çok değişik çok güzel bir renk. İçinde kırmızı da var mora çalan pembe de var. Kuşburnu vardır ya onun rengine de benzetiyorum ben sanki biraz daha pembesi gibi. Güzel bir karışım olmuş.


Eee siz bugün ne taktınız ne sürdünüz? Bu tür yazıları sıklaştırayım mı seviyor musunuz?


9 Aralık 2012 Pazar

Project 13 Pan Güncelleme

Merhabalaaar bu güne kadar ne bitirme projeleri yaptım ne zorluklar çektim ürünleri bitirirken hey gidi hey:) Bir bitirme projesinin daha sonuna geldik diyemiyorum hain ürünler bir türlü bitmiyorlar yahu anca güncelleme yapabileceğim. Şimdiye kadar yaptığım tüm bitirme projeleri için buraya, güncellemesini yaptığım bu projenin başlangıç yazısı için de buraya tıklayın lütfen.

Zaten başlangıçta hepsini anlatmıştım tekrar anlatmayacağım ama alıp almayacağımı, memnuniyet durumumu yazacağım.


Neurogena Deep Clean - Aslında iyi temizliyor fakat cildime ağır geliyor tekrar almayacağım. 

She Is Sweet Parfüm - Tatı meyveli bir parfüm günlük olarak kısa süreli dışarı çıkarken sıkılabilecek ucuz olduğundan kalıcılığı az bir parfüm. Yazın kullanılmaya müsait bir kokusu var belki indirimde alırım tekrar.

Shayna Krem - Köpük şeklinde bir kremdi. Bilgenciğim hediye etmişti sanırım sadece İzmirde satılıyor. Tekrar alma şansım yok.

Oriflame Peach Nectar Ruj - Nemlendirmesi de olan bir ruj olduğundan indirimde bulursam farklı bir rengini denerim.

Watsons Body Scrub - Bunu sevdim sanırım çileklisini alacağım.



Classics Parlatıcı - Ayyyyy olmaz olsun böyle parlatıcı ilk başladığım seviyeyle şu anki seviye arasındaki farkı görüyorsunuz. Baya kullandım ve bitmiş sayıyorum kendimi çünkü kulanamıyorum artık. Çok yapış yapış oluyor bu kadar kullandığım bile yeter.

Nivea Aqua Sensations Göz Kremi - Nemlendirmesi güzel ama onun dışında pek bir etkisi yok gibi. Elimde başka göz kremleri var onları kullanacağım bitince az kaldı.

Oriflame Vintage Nude Ruj - Severek kullandığım dudak rengi bir ruj. Yedeğim var:)

Lancome Rose The Dudak Kalemi - Şeftali rengi bir kalem. Bit kadarsın bit artık dimi. Ama yooook tüm gücüyle direniyor.




Avon Ruj Testerları - Pek sevmiyorum ama kullanıyorum işte.


Rossmann Fush Wohl Ayak Kremi - Güzel bir krem ama yoğun kıvamlı olduğundan bitiremedim ama yaklaştım.

Watsons El Kremi - Yapısını da kokusunu da beğenmiyorum. Bitse de atsam.

Watsons Green Tea Maske - Böyle maske mi olur yaa. Kıvamı koyu hemen bitmiyor, sürüyorsunuz cildinize etkisi olmuyor. Almak değil görmek dahi istemiyorum.

Eveeet benim project panimde durum budur. Bunları bitirince muhtemelen yeniden yapacağım veya aklımda farklı bir şeyler var olursa onu yapacağım. Zorlasa da ürün bitirmek güzel şey yahu yenilere yer açmaca alışveriş bahanesi :) Siz de yapıyor musunuz? Hangi ürünler kolay bitiyor? Hangileri zorluyor? Yorumlarınızı bekliyorum, sevgiler...

6 Aralık 2012 Perşembe

Kasım 2012 Favori Ürünlerim

Merhabalar:) Videosunu çektim ama yazısını yazmaya bir türlü vakit bulamadım kasım favorilerimin. Kasım ayında soğukların başlamasıyla cildim süper kuru duruma geçiş yaptı anlamsız kızarıklıklar, pul pul dökülmeler daha neler neler... O yüzden çok makyaj yapmadım ve yapacağım zaman hep likit,kremsi ürünler kullandım. Toz ürünlere yönelmedim hiç.



Live Clean Argan Oil Saç Kremi - Kendisini şurada tanıtmıştım.

Bioderma Sensibio Mask - Bu ürünü ekim sonunda kullanmaya başladım. Nemsiz,toleranssız,pul pul dökülen, kızaran ciltlere uygun yoğun nem sağlayan bir maske. Temizlenmiş cildinize orta kalınlıkta bir tabaka halinde sürüyorsunuz ve 20 dk bekletiyorsunuz. Ardından silebilir veya yıkayabilirsiniz. Cilde çok güzel nem veriyor etkisi birkaç gün sürüyor. Ertesi günlerde pul pul olmuyor cildim ve kızarıklıklar da %40 oranında azalıyor benim gözlemlerime göre.

Bioderma Sensibio Rich Krem - Günlük nemlendirici olarak kullanıyorum bu kremi üstteki maskeyle aynı seriden. Sivilcelenme veya reaksiyona sebep olmadı cildimde. Makyaj altına kullanılabilen cildime yeterli gelen bir nemlendirmesi var ve kokusuz. Bunlar bitince belki yine Bioderma ile devam ederim belki de Avene ürünlerini denemek istiyorum ona geçiş yapabilirim. Siz ne dersiniz?

Garnier BB Krem - Şurada anlatmıştım bu ürünü de. Sık kullandığım cildime verdiği canlılığı çok sevdiğim bir ürün.

MAC Smoke and Mirrors Palet - Uzunca zamandır çekmecede bekleyen bu paletimi neden kullanmıyorum diyerek bir hışımla çıkardım ve kasımda çok sık kullandım. Renkleri zaten tam sonbaharlık kolay makyajlar için:)

Watsons Collogen Aydınlatıcı Göz Kremi - Bu ürünü de çok seviyorum bence işini güzel yapıyorç Bu bir kapatıcı değil. Göz altına kapatıcının üstüne sürülebilecek ışığı geri yansıtan bir aydınlatıcı ürün. Beğenmeyenler de var içinde sim var diyor bazı arkadaşlar. Elime sürünce simler görünüyor doğru ama göze sürünce hiç belli olmuyorlar. Ya da beni rahatsız etmiyorlar diyelim. Ben sadece göz altıma değil kaş altıma ve elmacık kemiklerime de sürüyorum. Verdiği o aydınlık nemli görüntü hoşuma gidiyor. E bu kadar övdün çok mu mükemmel? Yooo ama benim işime yarıyor ve kullanmayı seviyorum likit ürünler kuru cildimde daha belli oluyor. Normalde 12 lira ama ben indirimde 8 liraya almıştım.

Rossmann Alterra Makyaj Temizleme Mendilleri - Bu mendilleri önceden çok uygun bir fiyata almıştım kenarda bekliyorlardı. Şimdi kesin zam gelmiştir. Mendil tüm yüzünüze yetecek kadar büyük. Girintili çıkıntılı bir yapısı var ve makyaj temizlerken şöyle bir fazlalığı almak için ideal. Kokusu çok hafif bitkisel bir koku ki benim çok hoşuma gitti. Şimdiki fiyatı ne kadar acaba?


Rival de Loop 02 Red Rose Krem Allık - Keşke bu koleksiyon çıktığında birkaç tane daha alsaymışım. Bu allık bitecek diye az az kullanıyorum. 7 liraya almıştım. Canlı bir pembe renk veriyor. Dağıtması kolay, taşıması uygulaması kolay. Hemencecik süreyim yüzüme canlılık katayım tarzı bir ürün.

Oriflame Very Me Pink Blush Ruj - Bu serinin rujları sık sık indirime giriyor bir denemenizi tavsiye ederim. Rujla dudak nemlendiricisi arasında hem renk veren hem de nemlendiren bir ürün.Pasparlak yapmıyor dudağı. Bu tarz ürünleri seviyorsanız aklınızda bulunsun.

Blistex Lip Relief Cream - Ben bu ürünü bunca zamandır nasıl tanıtmadım size hayret ediyorum. Kışın vazgeçilmez ürünüm. Beyaz mentollü bir lip balm. Makyaja başlarken dudağıma sürüyorum çatlamış dudaklarda mentollü etkisiyle ölü, çatlak deriyi kaldırıyor. Cilt makyajım bitene kadar dudağımda tutuyorum kremi sonra peçeteyle sert bir şekilde tek hamlede siliyorum. Ölü derilerden kurtuluyorum. Sonra ister dudak nemlendiricisi sürün ister ruj. Fiyatı da 8 lira. Bendeki bitmek üzere. Her yerde her zaman dudak peelingi yapacak imkan olmuyor. Çatlak dudaklara acil çözüm :))

Kasım favorilerim bunlardı. Sizin favorileriniz neler? Bana önermek istediğiniz ürünler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum sevgiler...