21 Haziran 2011 Salı

Ev Yapımı Dudak Peelingi


Yazın sıcaktan, kışın soğuktan dudaklarımız kuruyup çatlıyor. Hem canımız acıyor hemde kötü bir görüntü oluşuyor. Ne rujumuz ne de parlatıcımız güzel durmuyor. Pekçok kişinin sorunu olan bu durumdan dudağınızdaki ölü derileri atarak kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? Anlatayım...



Gerekli Malzemeler
1 Yemek Kaşığı Şeker
Bal
Vazelin
Karıştırmak için çubuk,spatula,kaşık vs
Karışımı koymak için kapaklı küçük bir kap

 

Karışımı hazırlamak için önce kabımıza şekeri daha sonra şeker miktarı kadar balı ve en son da vazelini ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışım katılaşırsa tekrar bal veya vazelin ekleyebilirsiniz.


İyice karıştırdıktan sonra bir miktar parmağınıza alıp dudağınızı nazikçe ovuşturun. İçindeki şeker dudağınızdaki ölü derileri soyarken, bal ve vazelin de dudağınızı nemlendirir. Böylece rujunuz, parlatıcınız dudağınızda pürüzsüz durur.

Ben bu tarz videoları youtubeda görüyorum sizin için de uygulamak istedim. Umarım beğenirsiniz:)

18 yorum:

makbule dedi ki...

mutlaka denicem

Bilgentolis dedi ki...

seni yerim ya nasıl güzel güzel anlatmış :D ben de yaparım ki bunu :D bi kullanımlık mı ki bu? ne kadar dayanır?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

ehe ehe teşekkür ederim şekerim yap tabi valla bal şeker ve vazelin kolay bozulmayan şeyler bence saklanıp kullanılabilir az az yaparsın bittikçe yenilersin;) Ben koydum odama duruyo :)

buket dedi ki...

ben sadece bal şeker ve zeytinyağı ile yapıyorum bunu vazelinden haz etmiyorum çünkü genel olarak inanılmaz güzel oluyor dudaklarım ve ben tek kullanımlık yapıyorum taze taze daha hoş oluyor =) akşam peeling yapıyorum üzerine balm sabah mis gibi dudaklarım oluyor hatta twitterda dün gece bunu konuştuk bizde yaptım yattım sende bugün yazmışsın denk gelmiş tam :D:D

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Buketcim bal şeker zeytinyağı da çok güzel fikir dudaklar yumuşacık oluyo dimi:) Dün konuşmanızı gördüm de ses çıkarmadım çünkü çoktan hazırlamıştım yazıyı eheheh :))

..trend Pınar'ı.. dedi ki...

çok yararlı bi bilgi, bu aralar acayip işime yarayacak..

Adsız dedi ki...

cok tsk ettim, bunu kesin denicem=))))

Adsız dedi ki...

süper anlatmışsın normalde üşenirim böyle şeyler yapmaya ama hemn yapasım geldi :) mutlaka denicem


http://verry-merry.blogspot.com

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Trend Pınar'ı canım beğenmene çok sevindim umarım işine yarar:)

Hatii ben teşekkür ederim dene ve yorumlarını yaz lütfen:)

Verry-Merry hemen dene çok yararını göreceksin böyle ev yapımı şeyler çok hoşuma gidiyor:)

Adsız dedi ki...

O kadar güzel bi şey ki sana ne kadar teşekkür etsem azdır bitanem :) Çünkü kurumuş, çatlamış, hatta uçuklamış berbat haldeki dudaklarımı mükemmel besledi, yumuşattı. O kadar yararını gördüm ki bundan sonra favorimdir!

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Sevgili adsız keşke adını da yazsaydın:) Beğenmene işine yaramasına çok çok sevindim. Ben teşekkür ederim;)

Adsız dedi ki...

Sanırım ilacımı buldum.. Dudaklarımı soymakla ilgili sorunum vardı zaten bu süper oldu.. Dişlerimi çok fırçaladığım için macunum dudaklarımı çok kurutuyordu hani diş fırçasıyla ovun diyorlar ya sakın yapmayın çok daha kötü bi hal alıyo..

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Berilcim sen bu karışımı yap dudağına sür dişerin için kullanmadığın ayrı bir diş fırçası edin ve macunsuz olarak bu karışımla dudaklarını nazikçe fırçala bak o zaman dudakların nasıl pürüzsüz oluyor:)

dnz dedi ki...

Lush'ın dudak peelingine 25 tl vereceğime senin tarifine göre evimde hazırlarım daha iyi valla. Beni boş yere para harcamaktan kurtardın teşekkürler :) bu tarz yazılarının devamını beklemekteyim :)

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Dnz çook teşekkür ederim bu yazıyı yazalı 9 ay olmuş eski yazılara yorum almak çok mutlu ediyor beni umarım bunu da okursun:) Tabi ya lushın dudak peelinginde de şeker ve diğer tatlandırıcı renklendirici ürünler var bu da onun muaili hem de ucuzu. Tek kullanımlık da yapabilirsin dudağına nemlendirici dudak balmı sürüp parmağına biraz şeker alıp şipşak yapılabilir. Sevgiler...

dnz dedi ki...

Hımm haklısın ,bak bu da çok mantıklı elimde bitmek üzere olan çilekli bi lip balmım vardı ona biraz şeker koyup deneyebilirim aslında :) değerli fikirlerin için teşekkür ederim tatlım :)bu tarz yazılarını merakla beklemekteyim.

Shewgy dedi ki...

şimdi içeri koşuyoruuumm ve hemen deniyorum kuzum, ellerine sağlık :D

Adsız dedi ki...

http://sevdanindunyasi.blogspot.com/2012/11/cekilisim-var-hediye-zaman-6.html