15 Haziran 2011 Çarşamba

Ev Yapımı Makyaj Sabitleyici


Bu günün konusu makyaj sabitleyiciler. Pekçok pahalı markanın makyaj sabitleyici, nemlendirici spreyleri mevcut. En ünlüsü MAC Fix+'ı ele alalım dedim. Gittim sitesine içeriğini okudum o da ne mineralli su, salatalık suyu,yeşil çay,gliserin vs var içinde. E buna 40 tl vermeye değer mi? Ben de değmez dedim sizler için kolları sıvadım...



İhtiyacımız Olan Malzemeler:
Mineralli Maden Suyu (Soda Değil)
Gliserin
Salatalık Suyu
Boş Spreyli Şişe



Sırayla maden suyunu, 15 damla gliserin ve 1 salatalık suyunu şişemize boşaltıyoruz. Sıcak suda yeşil çay demleyip onu da katan veya gülsuyu koyan da var fakat ben böylesini daha çok seviyorum. Maden suyunun gazı çıkana kadar 1 saat kapağını açık tuttuktan sonra ev yapımı fix+ hazır.


Kullanmadan önce iyice çalkalayıp yüzümüze sıkıyoruz. Şimdi diyeceksiniz Ezgi iyi hoş da gerçekten işe yarıyor mu? Evet yarıyor.
Öncelikle hiçbir zararı yok. Mineraller cildinizi besliyor, salatalık suyu da öyle... E içindeki gliserin zaten nemlendirici özellikli ve neredeyse her kremde var. Zaten makyajınızı sabitleyen de o.
Gece yatarken, sabah kalkınca, makyajdan önce nemlendirmek için, makyajdan sonra makyajı ciltle bütünleştirmek için kullanabilirsiniz. E hiçbir yan etkisi yok maliyeti de en fazla 4-5 TL. Daha ne olsun :)))


Benzer konu ve videolar youtube sitesinde var oradan da fikir edinebilir, değişik versiyonlarını görebilirsiniz...


37 yorum:

Adsız dedi ki...

aaaa süpersin, ben sabitleyici kullanmiyorum bu aralar yoksa bunu denerdim, becerikli insanin hali baska iste! ; )

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

heheh çok teşekkür ederim viva:) açıkçası bu hem makyaj sabitleyici hem nemlendirici hem tazeleyici o yüzden yapmanı öneririm gerçekten işe yarıyor. Özellikle bu yaz sıcaklarında

gösde dedi ki...

süpeeerr :) bu sıralar sabitleyici arayışındaydım ben de tam üstüne iyi oldu :))

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Gözdecim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana en kısa sürede dene memnun kalacaksın:)

pia dedi ki...

bayıldım tarifine, kesinlikle kullanacağım hem çok uygun hem de kolay yapılabilir, salatalık suyunu nasıl çıkarıyorsun yalnız bir de ürünün kullanım müddeti var mı :)

Unknown dedi ki...

maden suyu, salatalik suyu, etc. tamamda, gliserin cildini cok yagli hissettirmio mu?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

pia beğenmene çok sevindim evet yapımı ve kullanımı çok kolay :) ürünü bol bol sıkıyorum aklıma geldikçe kullanım müddeti yok bence çünkü içindeki ürünler bozulacak şeyler değil ama yarım şişe yapıp sık sık yenileyebilirsin de :)
salatalık suyunu bir salatalığı rendeleyip elimle iyice sıkarak çıkardım:))



kalinka zaten gliserini 15 damla koyuyorum kullanmadan önce de çalkalayınca sorun olmuyor. Benim cildim kuru, yağlı olanlar 10 veya 5 damlaya da indirebilir gliserini :) ben hiç rahatsızlık hissetmedim

makbule dedi ki...

çok güzel bir buluş bu mutlaka denicem önerilerinizin devamını bekliyorum

Adsız dedi ki...

bende yapmak istesem salatalik suyunu nerden bulacagim diyordum, Allah hayrini vere, kendinmi sIktIn haha : D Ya bir ara bende gliserin almistim eczanede, sampuanin/sac maskenin icinede bir kac damla koydugun zaman saclari güzellestiriyordu aklinda olsun, madem elinde var ; )

buket dedi ki...

ya ben bunu enkore'da görmüştüm youtubeda ama hala da yapmaya korkuyorum çünkü cildim çok çok yağlı ve bu aralar sivilceli ama en azında kışın denemeyi düşünüyorum off sen bizi her gün yeni postla şımart böyle miss =)

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

@Makbule merhaba bloguma gösterdiğin ilgiden dolayı çok teşekkür ederim umarım en kısa zamanda denersin:) Her gün yeni yazılar gelecek izlemeye devam...


@viva hahah güldürdün beni canım rendele sık suyunu ne olucak salata yaparken kotmuyomuyuz kabuklarını yüzümüze eh suyunu da sıkalım dimi;)şampuan önerisi çok güzeeel hiç aklıma gelmemişti denicem hemen


@buketcim yap dene ne kaybedersin ki cildin yağlıysa gliserin koyma maden suyu + salatalık suyu + bide gülsuyu koy kendi karışımını yap bakalım nasıl olucak :))

Adsız dedi ki...

çalışkan blogger böyle olur işte :)

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

@elanor canım çok teşekkür ederim sizlere layık olmaya çalışıyorum :))

Melek:) dedi ki...

bebegemmmmm hayran kaldim suan sana tenkyu:D:D

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

melekcim beğendiysen ne mutlu bana :)))

Hayat Devam Ediyor dedi ki...

Gliserin nereden bulunabilir?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Penelopeia sıvı gliserin tüm eczanelerde satılıyor. Zaten kozmetikte tüm cilt bakım ürünleri ve kremlerde de kullanılmakta. Bendeki 30 ml boyunda 4 tl gibi bir fiyata almıştım miktarına göre fiyatı artıp azalabilir. Sevgiler :)

buket dedi ki...

Evet canım ben maden suyu ve salatalıklı yapacağım fıs fıs yazın serin serin güzel olmaz mı? =)

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

olmaz mı buketcim çok da güzel ve faydalı olur :) Buzdolabına da koyarsan yaz için serin serin oh süper:)

Adsız dedi ki...

Bu çok iyiymiş ezgi ya mutlaka deniycem salatalık da çok iyi ferah ferah yarın watsonsdan sprey şişe alıyım da yapıyım:))

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Beğenmene çok sevindim fashionable princess umarım yararı olur benim de çok hoşuma gidiyo sabah akşam sık bitti azaldı yenisini alamam derdi yok yan etkisi yok bitince yenisini yap:))

Adsız dedi ki...

Blog'unuzu kısa bir süredir takip ediyorum. Bu "ev yapımı" diye adlandırdığınız şeyler çok ilgimi çekti. Çünkü insan böyle şeylerin gidip hazırını almayı daha çok tercih ediyor; ama hepimiz çalışan insanlar olmadığımız için para sorunu ortaya çıkıyor. Onu al bunu al, derken işin içinden çıkılmıyor sonra :) Bugün dışarı çıkıp gereken malzemeleri aldım ve yeni hazırlanmış makyaj sabitleyicim masamda duruyor şu an. Gazının çıkmasını bekliyorum, sonra hemen deneyeceğim. Memnun kalacağımdan şüphem yok; çünkü tamamen doğal bir ürün oldu. Böyle ev yapımı ürünlere daha çok yer verirsen acayip mutlu olurum. Eminim benim gibi düşünen birçok insan vardır. Teşekkürler :)

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız merhaba yorumun için çok teşekkür ederim bende aynen senin gibi düşünüyorum bu tarz ev yapımı şeyler hem ekonomik hemde eğlenceli oluyor. Aslında daha çok yazmak istiyorum ama vakit buldukça ekleyebiliyorum. Resimleri de baştan savma yapmak istemiyorum ışığı açısı vs özen göstermeye çalışıyorum editlemesi filan zaman alıyo işte. Ama aklımda başka şeyler de var ev yapımı serileri devam edecek merak etmeyin:)) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

marketlerde gliserin satılıyo mu satılmıyosa nerden bulabilirim.

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız merhaba gliserin yurtdışında marketlerde satılıyor ama ülkemizde satılmıyor. Hemen hemen tüm eczanelerden alabilirsiniz benim aldığım gibi 30 ml lik boyu her eczanede satılıyor.

JaNJaN dedi ki...

kesinlikle bunu evde denicem :)

http://benimdolabim.blogspot.com/

ozandti dedi ki...

bayıldım bu tarife ama yurtta salatalık yok :D gül suyu koycam onun yerine :D

Adsız dedi ki...

bende yaptım ama qlıserın yoktu ewde katmadm ölculerını sölememıssn ben kafama qöre yaptım karısım az yesıl oldu :) ayrıca sabıtler ıns qlıserın olmadan. bende makyözlük yapıorum bu karısım ıyı olacak benım ıcın cunku sabıtleyıcı fıyatları pahalı :(:):)

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız merhaba bu karışım sadece bir alternatif aslında kesin makyajı sabitler diye birşey yok tabi ama gliserin en önemli etken gliserini mutlaka koymalısın ki onun o yoğun tutucu yapısı biraz makyajı sabitlemeye yarar. Salatalık yerine gül suyu da koyabilirsin. Ölçüleri yazmıştım aslında kafana göre de yapabilirsin önemli olan gliserinin ölçüsü 15 ila 30 damla arasında olabilir şişenin büyüklüğüne göre gerisi çok önemli değil. Gliserini mutlaka kat umarım işine yarar sevgiler...

umranyanmaz dedi ki...

Ay ben bu postu yeni görüyorum, eve yeni gelmiştim ama şimdi çıkıp eczaneye gidicem :) akşama yapmış olurum :) çok yağlı bir cildim var gliserini az koymayı düşünüyorum :) engin bilgilerin için sonnnsuz teşekkürler :D

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

umranyanmaz rica ederim umarım işe yarar aslında gliserini az koymana gerek yok o kadar maden suyunun içinde az bir yer kaplayacağı için fazladan yağlanma yapmaz bence cildinde:) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhabalar blogunuzu uc gundur takıb edıyorum değerli bilgileriniz ıçın tesekkurederım gercekten..makyaj sabıtleyıcıyı yaptım super bısey,ellerinize sağlık...bende annemden oğrendığım bıseyı yazmak ıstıyroum.el bakım kuru..lımon suyu ve gılıserını karıstırp akla geldıkce ellrımızı ovuyoruz ne leke var nede kuruluk..mıktarlarını hazrlarken ayarlıyorsunuz cok yapış yapış olmasın eklemek ıstedım tesekkurler:)

Unknown dedi ki...

severek takip ediyorum ve şu sabitleyici tarifin herşeye değer inanki:)) ancak bişey sormak istiyorum aktarda gliserin yagı buldum ben o olmuyo mu eczanedeki gliserinle farklılar mı acaba bilgi verirseniz acil .çok sevinirim sevgiler:)))

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız çok teşekkür ederim güzel sözlerin ve tarifin için:)

Çağrım Altun merhaba yararlı olabildiysem ne mutlu bana:) şöyle bir araştırdım da aynı şey galiba sonuçta ikisi de nem veriyor ve sıvılar. Ama yine de eczaneden almanı bulamıyorsan gliserin yağını almanı tavsiye ederim ben :) Her eczanede oluyor genelde. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

bu ne hız bu ne ilgi :) cansın saolasın en kısa zamanda deneyip paylaşıcam düşüncelerimi :))

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim ilk fırsatta deniycem=)

Adsız dedi ki...

bu gliserini çok sevmedim ben
Gliserin nedir?

Formülü CH 2 OH- CHOH-CH 2 OH olan

renksiz, kokusuz alkoller sınıfından bir sıvı (Bkz. Alkoller). Kimyaca adı 1,2,3 propantrioldürgliserin

Özellikleri: Kıvamlı bir sıvı olup, tatlıdır. Saf gliserin 18,6°C’de erir ve 290°C’de birazı bozunarak kaynar. Yoğunluğu 1,26 gr/cm 3 olup, suda her oranda çözünür.

Elde edilişi: 1948’e kadar sabun imalatı esnasında sıvı ve katı yağların hidrolizinden elde ediliyordu. Bu metod halen yaygın olarak kullanılmaktadır:

(RCOO) 3 C 3 H 5 + 3NaOH › 3RCOONa + C 3 H 5 (OH) 3

Yağ

Sodyum

Sabun

Gliserin

Hidroksit

Bugün gliserinin çok miktarı petrol ürünlerinden sentetik olarak elde edilmektedir. Propilenden (CH 2 = CH-CH 3 ) klor ile allilklorür elde edilir. Bu maddenin hipoklorit asidi ile muamele edilmesinden sonra su

ile reaksiyona sokulmasıyla gliserin elde edilir.

Kullanılışı: Gliserin en çok, alkit reçinesi, boya ve cila yapımında kullanılır. Ayrıca büyük ölçüde jelatin (selefon) kağıtlarını yumuşatmada, tütünün nem oranını ayarlamada, ilaç sanayiinde kozmetik dağıtıcı olarak, tekstil, matbaacılık ve dinamit yapımında kullanılır.
Sözlükte "gliserin" ne demek?

1. Yağlı maddelerden, sabunlaştırma yoluyla çıkarılan renksiz, tatlı, şurup kıvamındaki sıvı.

Kaynak: http://gliserin.nedir.com/#ixzz2Z3gJmenv