24 Ağustos 2011 Çarşamba

Clean & Clear Siyah Nokta Temizleyici Günlük Peeling İçin Krem Jel

Merhabalar:) Formspringden bir izleyicim istemişti bu ürünün detaylı açıklamasını ben de yayınlayacaktım zaten ama böylece biraz öne almış oldum.


Bu peeling benim ilk denediğim peeling. 16-17 yaşlarındayken tanışmıştım bu markayla hala da ürünlerini severek kullanıyorum.



Ürün üzerinde yazdığı gibi günlük kullanılabilecek yapıda. Diğer peelingler gibi sert, ağır bir yapısı yok. İçindeki tanecikler oldukça yumuşak, cilde zarar vermiyor. Makyajı iyi çıkarıyor herhangi bir kalıntı bırakmıyor. Ben yüzümü ıslattıktan sonra küçük bir ceviz büyüklüğünde ürünü elime alıp nazikçe cildime yayıyorum daha sonra nazik hareketlerde 1 dakika masaj yapıp ılık suyla çıkarıyorum.
Cildim kuru olmasına rağmen herhangi bir tahriş,kuruluk,kızarıklık sorunuyla karşılaşmadım şimdiye kadar. Yüzümüzü temizledikten sonra mutlaka nemlendirmek de gerekiyor bunu unutmayın.
Ben her gün peeling kullanamam diyenlerin fikrini değiştirecek oldukça hafif bu ürünün fiyatı 13-15 lira arasında değişiyor. Almaya devam edebileceğim güzel bir ürün bence.

♥♥♥ Sevgiler... Gününüz güzel geçsin. ♥♥♥

29 yorum:

kader dağlı dedi ki...

bende bu ürünü aldım ancak sölediğin gibi yumuşak tanecikleri yok hatta oldukça sert diyebilirim.tırnaklarımla zor eziyorum o derece diyebilirim..tavsiye edilmesi gereken bir ürün değil bence ..kötüdende fena cildimi tahriş etti..ve siyah noktlarımda bir hafifleme dahi olmadı diyebilirim..bu ürün yerine bildiğin dahi iyi birşey varsa bana önerir misin

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Kader dağlı merhaba bloguma hoşgeldin bu peeling şimdiye kadar kullandığım peelinglerin içinde en yumuşağı ve hatanı düzeltmek isterim ki o tanecikleri ezmene gerek yok eline bolca ürin alacaksın beyaz krem kısmı cildini temizlerken tanecikler de cildinde gezinerek hafif soyma işlemi yağacak bu arada siyah nokta olan gözenekleri boşaltacak eğer bastırırsan hangi peeling olursa olsun cildinde aşırı tahrişe yol açar o yüzden nazik olmak gerek. Eğer başka bişey denemek istersen garnierin ve lorealin peelingleri de var ama onlar da benzer yapıda
bir de dediğim gibi dene bakalım yararını görecek misin sevgiler...:)

Adsız dedi ki...

bu ürünü severek kullanıyorum benim cildimde sadece siyah noktalar ve yağlar vardı denedim ilk kullanımdan itibaren geçirdi şu an siyah noktalarımdan eser yok gerçekten herkeze gönül rahatlığıyla tavsiye edeceğim bir üründür şu an ise kalıp sabununu kullanmaktayım yüzümü desteklemesi için kısaca mükemmel bir ürün diyebilirim....

Adsız dedi ki...

ürünü bugün aldım ve alır almaz kullandım. granülleri güzel fakat kreminin kıvamı yoğurt gibi. kokusu da bir tuhaf. ilk kullanımda bi etkisini göremedim. aldığım ürün bozuk olabilir mi acaba?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız Ürünü beğenmene çok sevindim :)

Adsız merhaba ürün genel olarak nazikçe cildi ölü derilerden arındırmayı vadediyor ilk kullanımda etkisini görmek biraz zor en az 2 hafta kullanmak lazım. Ürünü nereden aldın acaba? Eğer açılıp bakılmış içine hava girmiş ve uzun süre rafta beklemişse bozuk olabilir. Normal temizleme ürünleri gibi bir kokuya sahip olması gerekir acayip ve kötü kokuyorsa kullanma lütfen cildine zarar verebilir. Ürün siyah noktalarını temizlemiyorsa siyah noktaların derindir siyah nokta bantlarını kullanmanı öneririm. Cevabını bekliyorum:)

Adsız dedi ki...

Anladım teşekkür ederim:)peki bu derin siyah noktalar için nasıl bi bakım önerirsiniz? tavsiye edebileceğiniz ürünler var mı?

Unknown dedi ki...

Merhaba ben bu kremi daha dün almıştım , alırken eczaneci bana haftada 1 sür yoksa yüzünü tahriş edersin demişti ben de üstünde günlük yazdığı için bir araştırmaya koyuldum sen her gün demişsin , benim kafamda onlarca soru işareti oluşmaya başladı acaba bunu her gün kullansam bir sorun olur mu olmaz mı? Cevaplarsan çok iyi olur teşekkür ederim..

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız ben watsonsın siyah nokta burun bantlarını kullanıp gözenekleri boşalttıktan sonra sıkılaştırıcı salisilik asitli loreal tonik kullanıyorum işe yarıyor.

Batu asma merhaba fotoğrafta da görebileceğin gibi yapısı yumuşak kremsi benim cildim kuru fakat bir dönem göz makyajımı sildikten sonra cilt makyajımı bunla çıkardım sorun yaşamadım pek çok günlük temizleme jelinden daha nazik geldi bana. Zaten narin şekilde masaj yaparak cildi temizlemek gerekiyor bastırmadan. Senin cilt tipini bilemiyorum ama istersen şimdilik haftada bir kullanmaya başla duruma göre sorun olmazsa 3 günde 1 e filan düşürürsün. Bir sorun olursa yine yazarsın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler:)

Kemal dedi ki...

merhaba , yeni aldım ben de , yüze kullandıktan sonra mutlaka nemlendirin diyor , yani yüzünüzü yıkayın mı demek istiyor :)

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Kemal merhaba hayır cildine bunla peeling yapıp iyice yıkadıktan temizledikten sonra cilt tipine uygun bir nemlendirici krem sürün demek istiyor :)

Kemal dedi ki...

Hmm , ben pek anlamam bu işlerden peeling derken kastınız ne :) nemlendirici krem derken Arko krem olabilir mi :)

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Kemal Bey yüzünüzü ıslattıktan sonra elinizdeki üründen küçük bir ceviz büyüklüğünde alarak dairesel hareketlerle 1 dk boyunca cildinizde (gözler hariç) gezdirerek masaj yaparak peeling yapmış olursunuz. Ürünün içindeki mavi tanecikler nazikçe cildi soyar. Erkek cildi kadınlar kadar hassas olmadığından yazın nemlendirici kullanmanıza pek gerek olmayabilir. Yine de cilt tipinize göre (kuru,yağlı) bir nemlendirici edinip ihtiyaç hissettiğinizde özellikle kışın yüzünüze sürebilirsiniz. Arko çok yağlı olduğundan ağır gelecektir onun yerine Nivea for men nemlendiriciyi önerebilirim şu linkten bakabilirsiniz http://www.niveamen.com.tr/urunler/NEMLENDIRICI-KREM

Kemal dedi ki...

teşekkür ederim :) bundan önce dermokil yüz temizleme jeli kullanıyordum faydasını da gördüm ancak bugün bunu yüzüme sürünce biraz yanma hissettim en iyisi tekrar dermokile dönmek.

müzeyyen dedi ki...

mehabalar ben bu ürünü alı almaz kullandım bende sivilce yaptı ne acaba sabah akşam sürüyodum çabuk geçmesi için ve bastıraak sürüyorum cildimi tahriş etti ve siyah noktalarımda en ufak bir gelişme yok ne kadar sürede geçer acaba bide banyo sonrası kullanmak iyimi tşk

frde dedi ki...

merhaba ben bu ürünü bugün kullandım ama aşırı derecede yüzüm yandı siyah noktalarımdan gerçekten kurtulmak istiyorum nazikçe masaj yaptım sonra kremde sürdüm şimdi iyi korkuyorum yorumlarda sivilce falan demişlerde benim yaşım 15 bişey olur mu?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

müzeyyen ve frde merhaba ürünü kullandığınızda birinizde sivilcelenme birinizde yanma yapmış demekki ürün size uygun değil lütfen kullanmayın tekrar. her ürün her cilde uymuyor bazen.
müzeyyen sivilcen çoksa lütfen bir doktora başvur bu krem sivilcelerini geçirmez hatta daha çok tahriş eder
frde yaşın daha çok küçük olduğundan cildin değişecek ve gelişecek siyah nokta sivilce vs problemlerin olacak hormonlarından dolayı ama bunları tek bir üründe bir anda geçiremezsin yaşından dolayı ben senin yaşındayken hiçbir ürün kullanmazsım sivilcem olduğu halde.Siyah nokta bantlarını kullanabilirsin watsonslarda satılıyor ama bu ürün tahriş ettiyse cildini lütfen tekrar kullanma

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben bu urune askerlikte basladim ocak ayiydi sanirim ve acemilikteki yemeklerden olsa gerek alnimda cok sayida siyah nokta olustu. 4 bucuk haftada tamamen kurtuldum. Suanda bile kullaniyorum cildimi yumasak yaptigi icin. Yani tavsiye edilecek bi urun.

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız merhaba yorumunuz için teşekkür ederim. Memnun kalmanıza sevindim dediğiniz gibi genelde çok tercih edilen ve memnun kalınan bir ürün zaten:) Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben de bu üründen burnumdaki siyah noktalardan kurtulmak için bir tane edindim. Bugün sabah ve akşam olmak üzere iki kere uyguladım. Yanma kuruma gibi bir durumla karşılaşmadım nemlendirici kullanmamama rağmen. Eğer böyle bit sorunla karşılaşmamaya devam edersem günde iki kez kullanmamın bir sakıncası olur mu? Etki etme süresini hızlandırır mı?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız merhaba 1 kere deneyip sorunla karşılaşmamışsın ama sürekli olarak günde 2 kere kullanırsan cildinin yağ dengesini bozabilirsin. Ben senin yerinde olsam 2 günde bir kullanırım ama sevdiysen günde 1 kere de olur zaten günlük bir ürün. Ayrıca siyah noktaların için watsons, gratis gibi kozmetik mağazalarında satılan siyah nokta burun bantlarından da haftada 1 kullanmanı tavsiye ederim. Başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim Ezgi hanım. Bundan sonra günde 1 kez uygulayacağım. Bahsettiğiniz bantlardanda ilk fırsatta edineceğim. İyi yayınlar.

Adsız dedi ki...

Yuz bolgesinde bulunan ciller icin bakim urunu oneriniz varmi erkek ?

Koray Yılmaz dedi ki...

merhaba Ezgi hanım iyi çalışmalar.benimde sizlere bir sorum olacak.clean clearın günlük peeling ürününü alalı henüz 3 gün oldu.ben önceden garnierin peelingini kullanıyordum yalnız onu yüzüme sürdüğümde 4-5 dk beklediğimde yüzüm beton gibi oluyordu.bu üründe böyle bşy olmuyor.bide benım bunu kullanma şeklim.ilk önce clean clear sabunuyla yüzümü yıkıyorum.kurulayıp tekrar ıslatıyorum ve peelingi öyle sürüp 7-8 dk bekliyorum.en son yüzümü temizliyorum ve pamuk yardımıyla clean clearın losyonunu yüzüme sürüyorum.bunları hergün yapmam da bi sakınca var mı ? ve uygulayış metodum doğru mu ? tşk ederim kolay gelsin

Mağdur Kullanıcı dedi ki...

Benim de yaşım 15. Ürünü kullanıyorum günde 1 kere. Cildimde kızarma oluyor. Nemlendirici de sürüyorum ama bir iki haftadır kullanmama rağmen bi etkisini göremedim.Bantlardan deneyeceğim. Her şey için teşekkür ederim.

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız merhaba maalesef çillerle ilgili pek bilgim yok ama güneş ışınlarından etkilenip artmaması için yaz kış yüksek korumalı güneş kremi sürmeniz gerekiyor. Çiller derinin üst tabakasında olduğundan işe yarayan renk açıcı kremler de var ama mutlaka dermatolog görmeli ve önermeli size bu ilacı

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Koray Yılmaz Merhaba Koray bey sizin daha önceden kullandığınız garnier 3ü 1 arada peeling sanırım içinde kil olduğundan maske olarak da kullanılabiliyor kuruyup sertleştikten sonra yıkanıyor siz doğru kullanmısınız yani. clean and clearın bu ürününde ise öyle bir özellik yok bu günlük yüz yıkama ürünü ve bekletmek değil dairesel yumuşak hareketlerle cilde uygulayıp ardından yıkamak gerekiyor. Ben sizin yerinizde olsam cildinizde çok yağlanma sivilce gibi bir durum yoksa günlük olarak sabun+ tonik rutinime devam eder peelingi de haftada 2 kere yaparım. Böylece cildinizi çok yormamış olursunuz. Gerçi bu ürün hafif ama garnierin peelingi daha ağır mesela ben onu haftada 1 yapıyorum her gün yaparsam cildimin yağ dengesi bozuluyor sivilce çıkıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir başka sorunuz varsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım teşekkürler

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Mağdur Kullanıcı merhaba yaşın çok genç ergenlik döneminde olduğundan cildin yağlanıp sivilcelenebilir ben senin yerinde olsam çok kafayı takmam bu ürünü de haftada 2 kullanırım. Çok kullanıp cilt dengeni bozmanı istemem. Bantlardan neden kullanmak istiyorsun siyah noktaların mı var? Yine haftada 1 olmak üzere banyo sonrası kullanabilirsin. Sivilcelerini de kafaya takıyorsan sivilce jelleri var clean and clear veya neutrogena markalarının. Onlardan alıp sivilcen çıkınca üzerine sürebilirsin sivilceleri kurutuyor hem de sadece o bölgeye uygulandığından cilt dengeni bozmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Teşekkürler

Mağdur Kullanıcı dedi ki...

Ben Mağdur Kullanıcı.Benim derdim sivilceler değil siyah noktalar maalesef.Bu yüzden clear&clear kullandım.siyah noktalarım çok oldugu ve rahatsız oldugum için bant kullanmaya karar verdim. Cevabınız benim için çok önemli, en kısa sürede cevabınızı bekliyorum.

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Mağdur kullanıcı yaşın ve ergenlik sebebiyle siyah noktaların artacak maalesef haftada bir banyo sonrası siyah nokta bandı kullanabilir arkasından gözenek sıkılaştırıcı özellikli bir tonik uygulayabilirsin ama emin ol ben de geçtim o dönemlerden tamamen çare olmayacaktır. Cilt tipinin hormonal dengenin biraz oturması kısaca büyümen gerekiyor ki azalsın. Eğer sana çok aşırı rahatsızlık veriyorsa bir cilt doktoruna görünmende fayda var. Sevgiler...