20 Ağustos 2011 Cumartesi

Cilt Bakım Rutinim Ve Kullandığım Ürünler

Merhabalar:) Gökyüzükokusu blogunun sahibi sevgili Ayben ve formspringden soru soran birkaç arkadaş günlük cilt bakımımda neler kullandığımı sormuştu. Siz istersiniz de ben yapmaz mıyım cumartesi blogda olur dedim işte o gün bu gün :)

Kısa kes de ürünleri anlat dediğinizi duyar gibiyim:)
 

Sabah çıkıp akşam eve geldiğimde yüzümde makyaj olsa da olmasa da ben yüzümü aynı şekilde yıkarım. Göz makyajımı çıkardıktan sonra yukarıdaki 3 seçenekten birini kullanıyorum. Sürekli aynı ürünü kullanmak yerine bir kaç alternatif arasında dolanmayı seviyorum sanırım.

Rossmann Rival De Loop köpük temizleyicisi, yine rossmann synergen yüz yıkama jeli veya clean&clear günlük peelingden biriyle yüzümü masaj yaparak yıkıyorum. Günlük hayatta kullanmam ama yüzümde fondöten varsa eğer temizleme mendili veya temizleme sütüyle yüzümü silip sonra yıkıyorum.




Haftada 1 veya 2 kere maske yapıyorum. Nivea,synergen,garnier veya watsonsın yüz maskelerinden biri olabilir dönüşümlü olarak hepsini kullanıyorum. En çok yukarıdaki garnier 3ü 1 arada maskeden memnunum yoğun olarak sürüp kuruyana kadar beklediğinizde cildi çok iyi arındırıyor ve rengini düzenliyor. Çünkü içeriğinde kil var:)


Yüzümüzü temizledik gerekiyorsa maskeyi de yaptık geldik toniğe. Benim cildim kuru ve hassas o yüzden kullandığım tonikler hassas ciltlere özel ve alolsüz olmalı. Neutrogena ve synergen güllü tonikten oldukça memnunum. Bu ikisinden birini kullanıyorum genelde. Synergen dopdolu diyeceksiniz bu 2. şişem ondan:) Tonikten pek bişey beklememek lazım çok da gerekli bir malzeme değil bence. Loreal sıkılaştırıcı toniği ise sivilce çıkarsa yüzümde direk sivilce üstüne lokal olarak uyguluyorum. İçindeki salisilik asit sayesinde şişliği alıyor iyileşme süreci hızlanıyor. Bu toniği tüm yüzüme uygulamıyorum çünkü alkollü bir tonik ve yağlı ciltlere uygun.

Nemlendirmeye gelirsek eğer; bazen yüzüme rival de loop aloe veralı yüz spreyini sıkıyorum serinlemek istediğimde:) Onun dışında neutrogena spf 15 nemlendirici ve yine neutrogena radiance boost göz kremini uyguluyorum ve memnunum. Nemlendiriciyi spf olduğu için seçtim, göz kremi de kullandıktan hemen sonra bile göz altlarını aydınlatıyor sanki güzel nemlendiriyor. 
Benim cilt bakım rutinim şimdilik bu kadar bu ürünler kışın değişebilir yeni şeyler eklenebilir. Unutmayın ben cilt tipimi göz önüne alarak bu ürünleri kullanıyorum herkesde aynı etkiyi göstermeyebilir. İstekleriniz varsa şu ürünü detaylı anlat diyorsanız yorumda belirtin lütfen ve geçerken uğradım ayak üstü bi soru sorayım diyorsanız formspring hesabım için buraya tıklayın.

12 yorum:

ayşe dedi ki...

Benim için çok faydalı bir yazı oldu, çok teşekkür ederim tekrardan (:

Ege dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş.Tebrikler:)

Lavinya dedi ki...

Çok faydalı bir post olmuş.Teşekkürler :)

lulu dedi ki...

neutrogena göz kremi düzenli kullanımda göz altınızda yağ bezesi çıkardımı?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

lulu hayır yağ bezesi çıkarmadı ama benim cildim kuru hemen emiyo zaten ve süzenli kullandığım da söylenemez maalesef

brcnyr dedi ki...

benim içinde çok yararlı oldu. :) uzun zamandır nemlendirici yüz kremi arıyorum neutrogenanınkini düşünüyodum benim cildimde çok kuru ne yapsamki:s

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

brcnyr merhabaa umarım bunu okursun ilk kullandığım zaman iyiydi ama neutrojena daha sonra cildime ağır gelmeye başladı
cildin benim gibi kuruysa la roche posay öneririm sana yada vichy eczanelerden temin edebilirsin 25-30 tl civarında ikisi de
la roche için şuraya bakabilirsin ben çok memnunum şu anda http://kozmetikdosyasi.blogspot.com/search/label/la%20roche%20posay

elimde bir de bu var la roshe bitince bunu kullanıcam buna da bir bak http://www.vichy.com.tr/products-ESFCR001/yuz-bakımı/essentielles-uygun-fıyatlı-temel-bakım-serısı/essentıelles-yuz-kremı-kuru-ciltler-ıcin-nemlendirici-yuz-kremi.aspx

umarım okursun tekrar yaz aklına bir şey takılırsa konuşalım;) sevgiler

Adsız dedi ki...

goz kremının fıyatı ne kadar aceba ?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

Adsız merhaba göz kreminin fiyatı 15-17 tl arasında değişiyor. Ama artık bu yazımdaki göz kremini o kadar çok sevmiyorum kesinlikle kötü değil ama daha güzellerini keşfettim :)

Adsız dedi ki...

ozaman bunun gibi 15 17 gibi uygun fıyattaysa banada onerırmısın su kesvettıgın goz kremlerını cnm cok ıhtıyac duyuyorum almam gerekıyor su sıra.?

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

uygun birşey istiyorsanız ve eğer cildiniz yağlı karmaysa bu neutrogena size uygun olabilir aslında ama benim cildim kuru ve bu ürün bana artık yeterli olmuyordu ben de şu anda nivea aqua sensation göz kremini kullanıyorum nemlendirme oranı yüksek fiyatı da yine o civarlarda. Eğer sizin de cildiniz kuruysa nivea işinizi görebilir bu kış aylarında.

Biraz daha para verebilirim diyorsanız vichy, la roche posay , bioderma gibi markaların göz kremlerine de bakabilirsiniz internetten :)

Adsız dedi ki...

rıval de lopun goz kremını var denemedıysen dene onada ıyı dıyorlar tskler neuregena alırım ben daha ıyı yasım 23 o dah ahesaplı olr.